Midnattsloppet 2014

Innan
Då var det dags igen… Här står jag på Zinken för 11:e gången redo för en ”kvällsjogg” på söder.

Mina förhoppningar var inte direkt uppskruvade inför årets upplaga av Midnattsloppet. Men jag skulle passera mållinjen på Hornsgatan och det under 60 min. När Kentas ”Just idag är jag stark” hade tystnat i högtalarna och startpistolen smällt så var det alltså dags. Tänkte att jag håller igen de första 5 kilometrarna för att ha krafter kvar till andra halvan av loppet. Nej, jag tror inte det var för att jag plötsligt var förståndig, mera för att jag var feg att ta i ordentligt.

Redan efter någon kilometer tappade jag luften fullständigt. Någon idio…löpare tappade en keps och stannade för att plocka upp den…  Vi var några stycken som blev allt för närgångna med varandra i en klump där på gatan. När syret återigen nått lungorna så kunde jag formulera några meningar till killen i kepsen. Det var nästan så att kepsen lämnade hans skalle ytterligare en gång när ordflödet var igång.  Annars flöt det på ganska bra under resten av loppet. Hade hoppats på att det inte skulle ha varit så trångt de två sista kilometrarna. Kände att jag hade lite extra krafter som jag kunde ha använt den sista biten in mot mål.

Klockan stannade på sluttiden 55:23, något som normalt hade fått tårarna att rinna av besvikelse. Men idag var jag nöjd med att ha fått slutfört mitt 11:e Midnattslopp och att kroppen faktiskt fungerade igen.

Efter
Nu dags för lite eftersnack med media… Nej, jag menar med vänner på lämpligt ställe där den här klädsen är ok.

 

Nästa år ska jag under 50 minuter igen… Så nu har jag satt pressen på mig själv!

 

 


7 comments on “Midnattsloppet 2014
 1. Jill skriver:

  Helt sjukt bra, jag önskade att jag haft en bråkdel av ditt jävlaranamma…

 2. anneliten skriver:

  Det är lite för ljust på den första bilden för att kännas som Midnattslopp… Jag tycker att det kanske blivit lite för stort och utdraget. Samtidigt är det ju jättekul att så många vill och kan springa 🙂

  Jag, som inte var med varken förra året eller i år har som mål att springa. På vilken tid som helst. Man måste ju anpassa målen efter förutsättningarna. Jag tycker din tid var jättebra!

  • janne skriver:

   Mörkret hann inträda under min löpning på Söders gator… 🙂
   Ja, det är inte alltid tiden som är det viktigaste. Det har jag också försökt att förstå. Vi har liksom jobbat med samma hjärtefråga…

 3. Löpargymnasiet skriver:

  Bra jobbat! Om ni vill läsa om merlöpning är det bara att följa löpargymnasiets blogg, bofi.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *