I Vimmerby finns det goda chanser att vinna på lotto!

december 23, 2016 0 Av Loparjanne

Man pratar gärna om statistik då det handlar om spel och sport. Oavsett om man vill satsa på trav eller vill ta chansen att vinna på blackjack så kommer statistik att vara ett instrument då man ser på odds och försöker kommer fram till vilka vinstchanser man har. Men om man vill vinna eurojackpot så är det klart att statistiken inte direkt talar till ens fördel. Lotterier handlar enbart om tur och man kan inte använda statistik för att förutse vilka nummer som kommer att dras, men man kan ju se på saker som platser där folk tycks vinna lite mer och då är Vimmerby med i topp tio…

 

Det har betalats ut miljoner till Vimmerby-vinnare

 

År 2009 så jublades det på Träffens Spel- och servicebutik. Det här var ett rekord för butiken som tidigare bara hade betalat ut vinster i hundratusenkronor-klassen. Med en vinst på 6 539 088 kronor så hamnade Vimmerby på kartan som en tursam ort. Det var inte statistik och strategi som ledde till vinsten. Vinnaren hade nämligen spelat ett så kallat Hux-Flux- spel där en spelterminal på ett slumpvist sätt väljer ut siffrorna.

Några år senare så kom en ny skräll då en lycklig Vimmerbybo tog hem över 134 miljoner kronor på lotto! Det var då den tredje största vinsten genom tiderna i Sverige och det var särskilt spännande att det tog lite tid innan vinnaren gav sig till känna. Med en så stor summa så kan det ju vara svårt att förstå vad det är som har hänt, och frågan är om livet någonsin blir sig likt då man har fått så många miljoner överförda till sitt eget bankkonto.

 

När kommer nästa vinst?

 

Det är inte helt enkelt att vinna på lotto. Vill man få in miljonerna så ska man ha alla rätt och det kräver förstås enorm tur. Sedan rekordvinsten i Vimmerby år 2012 så har det betalats ut ännu större lottovinster i Sverige. År 2013 så var det Norrköping som tog täten med en vinst på över 237 miljoner kronor, ett svindlande belopp.

Vimmerby finns fortfarande med i topp tio och frågan är förstås när nästa skräll kommer. Ska vi se på det hela statistiskt så får vi inte glömma bort att orter som Stockholm, Göteborg och Malmö har bra många fler som köper lotter. De har alltså fler chanser till den här typen av vinster, och ändå så är lilla Vimmerby med i topp tio! Kan det vara så att det helt enkelt finns lite mer tur i Vimmerby? Enligt statistiken så ser det onekligen ut så och därmed så skulle man kunna säga att det finns goda chanser till fler storvinster för den som testar lyckan.

Bor man i Vimmerby så behöver man inte vänta på Svenska Spels dragning. Man kan använda Vimmerby-turen till att försöka sig på ett större internationellt lotteri online. I dessa så kan det finnas potter som ligger på bra mycket mer än 134 miljoner…