Långpass avslutade veckan

När jag inte fick någon inbjudan till AfterRun i samband med årets upplaga av Tömilen så tappade jag suget, i ordets rätta bemärkelse…  Så det blev ingen årsavslutande tävling i helgen för min del.

Förra året bjöd jag själv in… Då fick jag en plats!  Wink

Lördagen bjöd istället på ett lugnt pass som mätte 12,73 km runt sjöarna och Råsunda på tiden 1:10:25.

Och jag fick mig ett härligt långpass på söndagen också…

Hade bestämt mig för att nu skulle det bli ett pass på 25 km, det var bara att sätta igång. Sprang först runt Lötsjön och fram till Råstasjön där jag tog av mot Råsundavägen som jag följde till Haga Norra.


Varför inte ta en runda inne i Hagaparken när jag ändå är här…

Efter ca 500 meter inne i Hagaparken fick jag en Rottweiler över mig, som av någon anledning inte tyckte att jag skulle springa där. Monstrets husse fick snabbt bort den dräglande och blodtörstiga besten från min sargade kropp… Jag plockade ut några huggtänder ur armar och ben och fortsatte mitt långpass. Passerade Roslagstull och sprang Valhallavägen bort mot Stadion, där tänkte jag ta ett varv på löparbanan, men en jättebacke av snö på banan hindrade dessa tankar.

För känsliga läsare så kan jag berätta att jag klarade mig helt oskadd…


Hur kan de hitta på något som Winter Jam när jag var sugen på ett varv…

Sprang vidare bort mot Gärdet där det var gott om löpare som sprang i alla möjliga riktningar… Nej visst, inte upp eller ner! Om det nu ska vara så kinkigt!


Kaktornet och jag står ”rakryggade” den här söndagen.

Nu bestämde jag mig för att springa ut på Djurgården och ta ett varv runt vackra Djurgårdsbrunnsviken. Eftersom jag är Bloggambassadör för Ljusruset på den rundan, så passar jag på att tacka för alla röster den fått.


Benen känns alltid lite lättare här…

Kom fram till Djurgårdsbron och såg att jag redan var uppe i 19 km, då bestämde jag mig för att avsluta dagens pass inne i stan och ta tunnelbanan hem från T-Centralen.


Nu får det bli att trängas lite med fotgängarna i 6 km för att avsluta långpasset.

Sprang förbi Slottet och Stadshuset och upp mot Centralen, där fick jag öva lite på slalomtekniken några varv runt Sergels Torg. När jag till slut stannade nere på plattan så visade Garmin på 25,12 km och tiden 2:29:39.

Veckans träning slutade på 77,01 km.


4 comments on “Långpass avslutade veckan
 1. Snorkkis skriver:

  Schysst träningsvecka. Visste väl att du mörkade träningen lite genom att inte skriva om dina pass här.

  Tur att du klarade dig undan hundskador!

 2. Ingmarie skriver:

  VA! Ingen inbjudan! Vilka töntar! Men jag ser att du roade dig bra på egen hand. 🙂

 3. Tuss skriver:

  Du är iaf inbjuden till en annan after run den 30/12. Jag ställer upp och tävlar mot dig i en årsavslutande tävling. Den startar 12.00 hos er, och sen löper vi med pulkor bakom oss ända bort till gamla kontaineruppställningsplatsen. (Även att detta var årets längsta ord..!!) Där bjuds det på varm/kall, och vinnaren får även en chokladask av det obligatoriska julmärket ”Aladdin”. 🙂

 4. Tuss skriver:

  Fotnot: Insåg just att man har infört 31 dagar i december. Alltså…ingen uppställning den 30:e, då får du stå och frysa länge….:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *