Thailand – Landet som värmer…

april 6, 2016 0 Av Loparjanne

thailand

För två år sedan skrev jag blogginlägget ”Thaimat och klart” om att jag var på väg till Thailand för att träna. Ett sätt att vänja kroppen vid värmen inför kommande Stockholm Maraton. Lite ironiskt avslutade jag inlägget med ”det är ju inte meningen att man ska må RISIGT för att man är i Thailand”. För landet verkar trots allt ha en hatkärlek mot mig.

Nästan precis två år senare kom jag hem till Sverige med Salmonella i bagaget från ytterligare en resa till landet i öster.

Men ska inte skrämma upp er för att besöka Thailand utan vill snarare ge ett tips om att åka dit. Underbart väder och en värmeträning som knappast går att hitta bättre på andra ställen. En ”varm” rekommendation alltså. Kanske kan Phuket Marathon locka…

Phuket Marathon

phuketmarathon

För er som inte bara vill träna maraton i Thailand utan även springa riktiga tävlingar finns flera maraton att välja mellan. En av de större är Phuket Marathon. Här erbjuds både ett fullt maraton, halvmarathon, 10,5km sträcka, 5km sträcka, 5km walk och 2km Kids Run. En folkfest för hela familjen alltså. Tävlingen lockar många thailändare att dra på sig löparskorna men även ett stort antal turister passar på att njuta av fin löpning under semestern.

Däremot bör man absolut varit i Thailand några gånger för träning om man funderar på att ställa upp i detta maraton. Att springa 42km klarar vi men att göra det i riktigt hög sommarvärme är inte helt enkelt.

Som jag nämnde ovan åkte jag till Thailand en gång för att (bland annat) få värmeträning inför Stockholm Marathon. Ska jag ställa upp i Phuketmarathon bör det bli mer frekventa turer till Thailand för att få värmeträningen mer intensiv. Inte mig emot – men både ekonomin och semesterdagarna ska räcka till också.

Praktisk info

flygresor-se

Pris: Det billigaste sättet att vara med på Phuket Marathon är att anmäla sig i god tid innan. De som anmälde sig före 31 juli förra året fick betala 75USD. Nu är priset 105USD och sista anmälningsdag är 16:e maj.

Flyga hit: Det går att hitta billiga flygstolar via prisjämförelsesajter online. Mitt tips är att i första hand välja sista minuten på Flygresor.se då priserna ligger på ungefär halva priset. Men då ska man vara beredd på att vara flexibel. Mitt råd är att inte boka hotell i förväg utan att först hitta en billig flygbiljett. Sen kan hotell bokas i Sverige alternativt på plats. Det är ett turistland så det finns alltid mängder av olika boenden att välja mellan. Om någon åker dit så kommentera gärna hur ni upplevde tävlingen.

Boende: Vill man bo nära tävlingsområdet rekommenderar arrangörerna ett flertal hotell på hemsidan. Det är hotell med ganska hög kvalitetsnivå. Genom att söka sig till bungalows eller enklare boende kan man pressa priset rejält. Men för snål får man inte vara – det gäller att vara utsövd inför tävlingsdagen.

(Denna text är skriven i samarbete med Flygresor.se)