Tankarna var på löpspåret i Runby

augusti 8, 2015 3 Av Loparjanne

Garden

Om man nu kan tillägna en löprunda till någon så vill jag göra det med dagens runda. Det kanske inte gör någon skillnad men det känns ändå rätt på något sätt. Jag tänker självklart på den unga kvinnan som hittades död natten till i förrgår vid ett löpspår i Upplands Väsby. Om hon nu har blivit mördad som polisen tror så är det svårt att hitta ord för hur man känner för något som det här. Varför??? Tankarna på henne och hennes nära följde mig flera kilometer upp till Åsengården och ner igen.

Det här tragiska kommer att påverka och skapa en obehaglig rädsla hos många.

Jag vet redan ett flertal tjejer som är oroliga för att vara ute i naturen och motionera. Det borde vara en självklarhet att alla ska kunna göra det utan att vara oroliga för att bli våldtagna eller ännu värre mördade som i det här tragiska fallet.

Vet själv hur rädda en del kan bli när man kommer lufsande i skogen och hinner upp dem. Vad ska man säga? JAG ÄR OFARLIG SÅ DU BEHÖVER INTE VARA RÄDD FÖR MIG! Nej, jag har försökt att bara säga HEJ! Men inte heller det är en bra fras att använda.

Hoppas att ”personen” som gjort detta snart sitter i ett litet rum med stora lås så att boende i det området kan känna ett någorlunda lugn när de är ute i Rundby motionsområde med omnejd.