Fäbodlunken 2014

juli 27, 2014 2 Av Loparjanne

Fabodlunken
Björka ställde upp med följande startfält. Fr. Vänster: Mia, Maria, Kicki, Jag, Lasse, Charlie, Rasmus, Moa, Felix.

Det var några tappra löpare från fäboden som höll sig borta från stranden den här dagen. Vi valde istället att springa Fäbodlunken, 12 kilometer med backar som nästan fick en att backa. Och med 30 grader i skuggan så undrade nog de flesta varför de valt bort stranden och Siljans svalkande vatten. Redan efter någon kilometer så skrek kroppen något om att den hatar backar. När en backe var avklarad så kom nästa backe som sen följdes av ytterligare en backe. Kände att jag snart kunde skriva ”check” på bergsklättring i mitt CV. Efter 11 kilometer så kom den sista (Ja, ni har hört det förr…) backen som såg till att tömma kroppen fullständigt.

Kom upp till Åsengården där målet var placerat. Där fick jag instruktioner av speakern om hur jag skulle sringa för att komma in rätt mot målrakan. Hjärnan saknade nog en del syre och hade svårt att fungera normalt.

Vatten, banan och en korv fick mig att kvickna till efter målgången. Nu kunde jag stå och heja på alla de andra Björkalöparna… Imponerande prestationer från samtliga i startfältet. Alla tog sig in i mål och trotsade hettan och den kuperade naturen som gjorde allt för att försöka få oss att bryta.

Efter Fäbodlunken så höll vi på traditionen och körde Fäbodklunken uppe på Holms Fäbod.

Tack Mia och Lasse för den goda soppan och för att vi fick störa era grannar!