Premiärmilen 2012

mars 25, 2012 12 Av Loparjanne

Bara några minuter kvar till starten av årets andra lopp, Premiärmilen

Ibland kan jag tycka att söndagar inte är en bra dag att tävla, idag var en sån söndag… Men med alvedon, solglasögon och lite vilja så fungerar det mesta. Anlände sent med T-banan till Universitetet så jag bestämde mig för att starta i sista startgruppen. Träffade Andreas som också skulle starta sent. Kom fram till målet och fick se Paula gå i mål, hon och Tobias hade fixat premiärmilen med glans och båda såg riktigt nöjda ut. Att se andras glädje är något som verkligen höjer motivationen, så nu var det bara att bita ihop.

Gick bort till starten och där jag hälsade på Petra, hon passade på att ställa några frågor med en filmkamera som riktades åt mitt håll. Får väl titta extra noga på Spring och se om jag fastnade på springrullen…

Efter lite uppvärmning och ett ömmande smalben, som jag fick av en kille som tyckte att bakåtsparkar skulle göras grundligt, så var det dags för start.

Då var det bara ca 10 km kvar då

Tankarna under loppet växlade mellan ”varför springer jag de här korta loppen” och ”det här är så underbart”… Höll ett tempo som jag trodde att jag skulle kunna hålla hela loppet, varvade vid 5 km på tiden 23:11.

Strumporna satt inte riktigt på plats, men det fanns inte tid att rätta till dem

Andra varvet fick jag slita på ordentligt, kändes som jag bara blev omsprungen på det varvet. Var rädd att jag skulle tappa allt för mycket tid. Hittade på allt möjligt för att slå bort de där negativa tankarna.

Höll verkligen tummarna för mina medtävlare

Sprang över mållinjen på tiden 46:43, en tid som jag är riktigt nöjd med, det här året har startat på ett bra sätt.

Tar för mig av allt ätbart för att tillfredsställa den här tömda kroppen

Efter loppet så träffade jag även Henrik som hade fixat nytt pers på milen med nästan 2 min, kul att alla verkar ha haft en bra tävlingsdag på denna premiärmil. Nu ska jag titta in på sidan och se hur det gick för alla andra löparvänner som sprang idag.