Scaniamilen 2012

maj 25, 2012 0 Av Loparjanne

Dags att värma upp inför ett tufft millopp med ca 3400 startande i år.

Scaniamilen är inte transportlöpning… Även om namnet kan få en att tro det. Nej, det är ett lopp i terräng med några sega backar att forcera och riktigt trångt i spåret de första kilometrarna. Mitt mål var att försöka fixa det här loppet på sub 50 min. Jag har tidigare sprungit det här loppet 4 gånger och min bästa tid fixade jag 2008 med sluttiden 50:47.

Körde en uppvärmning på 2 km med Tommy Tedelund innan det var dags för att ta sig in i startfållan. Som vanligt så var det rusning i starten och jag befann mig i ett dammoln av löpare. Själv valde jag att inte gå med i den värsta rusningen, efter någon km så vek 5 km-löparna av och det gick snart att hålla ett eget tempo. Passerade 5 km på 25:12 och bestämde mig då för att inte titta mer på klockan. Nu skulle jag springa på känsla, det viktigaste var ju att få till ett bra fartpass inför maran. Men visst var jag besviken när jag kom in på gräsfältet innan upploppet, då speakern ropade ut att tidsgränsen för 50 minuter går ut om 20 sekunder. Insåg att det inte fanns en chans att hinna fram, jag passerade mållinjen på 50:18 trött och besviken på mig själv. Men besvikelsen gick snabbt över och någon minut senare så var jag ändå nöjd med dagens lopp. Ett tufft millopp var avklarat!

Det var skönt att sätta sig i gräset efteråt och äta en sallad, prata lite löpning med nöjda lagkompisar och även ”motståndare”. Här nedan ser ni Caroline som skriver i sin blogg Att kombinera livet med löpning och sen Tommy Tedelund (som jag senare ska springa Hånöturen med).

Bilderna ”lånade” av Caroline, hoppas att det är ok?!?  🙂

 

Tack Tveta Hälsocentral för inbjudan att vara med i laget och för att jag fick dela en trevlig kväll med er alla!

Nu laddar jag om för Stockholm Marathon!