Två Sjöar Runt 2011

mars 20, 2011 8 Av Loparjanne

Då var det snart dags för årets första tävling, här ombytt och klar i Löthallen 30 min innan start.

Efter några dagars vila från löpning och blogg, så kändes det skönt att knyta löparskorna igen. Med 20 minuter till start så gick jag ner till konstgräset på Sundbybergs IP där jag försökte att få igång benen. Träffade några bekanta som önskade lycka till. Och sen på gräsplanen pratade jag med en kompis till äldsta sonen som också skulle springa i min startgrupp på 11,2 km. Vi pratade lite om dagens målsättning, jag ville under 57 minuter och han tänkte satsa på en tid ner mot 53 min.

Vilket vårväder vi bjöds på idag! Kände att solen gav skön energi inför starten. Hade jobbigt med andningen den första biten, sen kändes det bättre än vad det har gjort den sista tiden.

Efter första varvet så visade klockan 26 min och jag kände mig ganska mör, vid simhallen fick jag hejarrop från Lina som jag tidigare hade träffat i Löthallen. Hon skulle inte springa idag men gav mig peppande hejarrop som jag helt klart behövde inför backarna.

På andra varvet kom en mc som körde framför ledartjejen från Hässelby i K-klassen Ett äldre par gick ivägen och mc-killen tutade på dem. Hör då mannen säga att han inte tänkte flytta på sig, för att det här är ett promenadstråk och inget annat… Tänkte på hur djup Råstasjön är? Och något om ståplats i nyss nämda sjö.

Annars flöt det på och jag kunde ta mig i mål på årets upplaga av Två Sjöar Runt på tiden 54:35 som gav en 29:e plats och var nytt PB i detta lopp.

Nöjd efter årets första tävling… Nu måste väl våren vara här ändå?

Efter loppet ställde jag mig målet för att se hur det gick för Ingmarie och Kicki som skulle springa 5,7 km. Men någon Ingmarie såg jag inte till? Såg nu att starten för henne var 12:30 så det var inte så konstigt. Kicki som inte har sprungit sen Midnattsloppet 2004 eftersom hon haft problem med hälsenorna jobbade sig ända in i mål på IP. BRA JOBBAT!

Stolt och glad att få en medalj för riktigt bra jobb idag!