Två Sjöar Runt 2012

mars 18, 2012 6 Av Loparjanne

Uppvärmning på löparbanan inför starten av årsdebuten.

Idag var det äntligen dags för årets första tävling, Två Sjöar Runt (11,2 km). Som vanligt är det svårt att veta hur tävlingsformen är så här i början av säsongen. Jag hoppades att komma ner på tider runt 55 min, förra årets PB på 54:35 visste jag skulle vara för svårt att fixa.

Kom till Löthallen ca 50 min innan det var dags, ett par bloggläsare kom fram och önskade lycka till, alltid trevligt att få peppa varandra innan start. Hoppas att ni fixade de tider som ni tänkt er… Eller bättre!

Spänd och fokuserad inför starten

Startskottet har avfyrats, nu var det bara att köra på!!!

När jag passerat backarna efter simhallen så kände jag en märklig känsla, det var som att hela kroppen fylldes av mjölksyra, eller något som tog bort all energi som fanns där. Men efter en lättare resa ner mot Lötsjön så släppte känslan och jag fick tillbaka krafterna. Nu kunde jag hålla en bra fart och kände att jag hängde med den lilla klunga av löpare som jag hade runt mig.

Andra varvet och backarna var fortfarande kvar på samma ställe

Tog det ganska lugnt uppför backarna på andra varvet och släppte lite på löparna framför mig, men jag var ikapp dem redan innan Råstasjön vilket gav mig nya krafter. Orkade jag nu bara slita på resten av loppet också så skulle jag nog kunna bli rätt nöjd med dagen. Sista sträckan på Lötsjön märkte jag att chippet hade vänt sig åt fel håll och tankarna på att inte få någon tid registrerad kom. Stannade till innan mållinjen och vände allt till rätta… Kanske inte allt förresten, men chippet hade gröna sidan upp iaf!

Tittar på klockans display och ser en smiley, en spegling från en nöjd löpare visade sig!

Nytt PB!!! 52:48  Det här med löpning är underbart! Jag kan fortfarande…

En 29:e plats av 112 löpare och en snittfart på 4:42, det är siffror som ger mig mersmak inför allt som väntar 2012.