Saknade inte löpbandet idag

december 22, 2012 11 Av Loparjanne

Det är lättare att klara av intervallpassen med trevligt sällskap… Foto: Ingmarie Nilsson.

Äntligen tillbaka i Sätrahallen, där för att försöka fixa ett intervallpass komponerat av Ingmarie. Upplägget hon hade åt oss för dagen var 3 x 400 m, 4 x 300 m, 6 x 200 m med 1 min vila mellan varje intervall. Vi som skulle hjälpa varandra att fixa det här var Ingmarie, Karin, Lennart, Fredrik och jag. Hon samlar alltid ihop ett gäng snabba löpare och så kontaktar hon mig också?

Vi startade med ca 2 km uppvärmning och några koordinationslöpningar för att få lite fart på kroppen. De första tre 400-ingarna fick mjölksyran att skölja ordentligt genom benen. Kände att jag måste hålla igen lite för att orka hela vägen. Det var skönt att sen ”bara” springa 300 meter på de nästkommande fyra intervallerna. Men ändå ville jag bara slänga mig ner på golvet och vägra gå upp igen (tankarna var att sparka som en trotsig fyraåring om något försök gjordes) då hördes en pigg stämma Nu är det dags för 200-ingar! (Kan ha varit samma person som fått mig hit…) Krafterna kom oväntat tillbaka och nu kände jag varför jag gillar det här med löpning.

Efter passet körde vi löpskolning, plankan och lite utfallssteg för att alla skulle bli riktigt utpumpade… Och jag tror att de här passen kan komma att betyda mycket inför Stockholm Marathon 2013.

Tack Ingmarie och ni andra för ett härligt pass som jag aldrig hade orkat utan er!

Foto: Ingmarie Nilsson