Stockholm Marathon

[et_pb_section inner_shadow=”on” fullwidth=”on” parallax=”off” background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Stockholm Marathon – Snart dags för det åttonde i ordningen” subhead=”Loppet där jag trivs som allra bäst.” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://loparjanne.se/wp-content/uploads/2014/03/Loppet.jpg” animation=”left” url_new_window=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Marathon på min födelsedag (året var 2010)

Vaknade upp med ett ryck. Den första tanken som jag tänkte var att idag gäller det. Det här var dagen jag hade räknat ner till ända sen i maj förra året. Nu skulle jag bara hålla mitt löfte att fixa pb på min födelsedag.

Åkte in till Östermalms IP långt innan start för att komma i rätt stämning. Känslan att stå där under en klarblå himmel bland 20 000 andra förväntansfulla löpare är helt grym. Pratade förväntningar med några av alla de här löparna som var på plats. Alla var riktigt positiva och vi peppade varandra så gott vi kunde.

Snart var det dags att kliva in i startfållan på Lidingövägen. Och strax därefter var man igång och Valhallavägen fylldes med löpare. Känslan var bra i benen och jag öppnade loppet i 5 min/km tempo. Tanken var att sänka farten när tröttheten satt in. Efter 16 km kände jag mig fortfarande riktigt pigg. Det var först vid efter 23 km som jag kände att jag måste sänka farten något för att få uppleva upploppet på Stadion. Med tröttheten kom också de där negativa tankarna… Har jag gått ut för hårt? Det är långt kvar till mål!

Men jag var fast besluten på att jag skulle ta mig i mål och fixa mitt PB.

När jag kom till markeringen 39 km så visste jag att skulle fixa att ta mig i mål. Kände också att jag även skulle klara tiden med marginal. En skön känsla att njuta den sista biten in mot Stadion. Det värkte ordentligt i benen, men trots det så njöt jag på upploppet. Känslan att höja armarna på mållinjen var grym!Tiden i mål slutade på 3:49:10 vilket noteras som mitt nya PB det året.

 [/et_pb_text][et_pb_counters admin_label=”Animated Counters” background_layout=”light” background_color=”#dddddd” bar_bg_color=”#7EBEC5″][et_pb_counter percent=”100″]Upplevelse[/et_pb_counter][et_pb_counter percent=”100″]Betyg[/et_pb_counter][et_pb_counter percent=”100″]Banan[/et_pb_counter][/et_pb_counters][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section background_color=”#f5f5f5″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” text_orientation=”center” background_layout=”light”]

Senaste inläggen från LOPARJANNE

Följ med mig på alla äventyr där ute.

[/et_pb_text][et_pb_blog admin_label=”Blog” fullwidth=”off” show_pagination=”off” posts_number=”3″ meta_date=”M j, Y” show_thumbnail=”on” show_content=”off” show_author=”off” show_date=”on” show_categories=”off” background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]