Sjölund kan ersätta Hiljemark

november 14, 2012 0 Av Loparjanne

Det mesta talar för att de svenska mästarna Elfsborg kommer tappa sin mittfältstalang Oscar Hiljemark till utlandet – då kan han ersättas av den ratade Djurgårdsspelaren Daniel Sjölund.

Bara minuter efter att Elfsborg säkrade sitt sjätte SM-guld i söndags meddelande lagets viktige mittfältare Oscar Hiljemark att han lockas av proffsspel i utlandet. Enligt flera olika nyhetsbyråer är den franska klubben Nice väldigt nära att värva den 20-årige svensken till januarifönstret. Övergången skulle kosta omkring 20 miljoner kronor att genomföra och Elfsborgs klubbledning med sportchefen Stefan Andreasson i spetsen har redan börjat planera för en eventuell ersättare.

I veckan kom samtidigt beskedet att den allsvenska konkurrenten Djurgården inte tänker förlänga kontraktet med trotjänare Daniel Sjölund. Den finländske mittfältaren blev som många andra överraskade när han fick beskedet att det inte blir någon förlängning i Stockholmsklubben han spelat för i många, dessutom fick anfallaren James Keene, med ett förflutet i Elfsborg, samma besked som Elfsborg. Boråsklubben ligger just nu i förhandlingar med den franska klubben gällande övergången av U21-landslagsmannen Oscar Hiljemark och allt talar egentligen för att mittfältaren spelat sin sista match i allsvenskan i fotboll – i alla fall för den här gången.

De nyblivna mästarna drömmer om att nå gruppspelet i Champions League nästa säsong, men kommer inte tokvärva inför nästa år. I stället ska man fortsätta att utveckla sin nuvarande spelare. Men försvinner en spelare av Oscar Hiljemarks kaliber är det självklart att klubben måste agera på transfermarknaden och just nu talar många odds för att det blir den ratade Djurgårdaren Daniel Sjölund som ska fylla tomrummet. Finländaren har bland annat ett förflutet i Liverpool, där han länge rankades som en av klubben största talanger. Han lyckades dock aldrig slå sig fram i Premier League och hamnar därför i Djurgården – nu kan karriären fortsätta i den svenska mästarklubben 2012, Elfsborg.