Fick en stroke

december 16, 2009 21 Av Loparjanne

Lördagen startade med en lugn och skön löprunda i solskenet. Sprang 20,10 km på tiden 1:50:45. Allt kändes kanon! Sen var det meningen att jag skulle åka på fotbollsträning och efter det gå över till äldsta grabben för att titta på ishockey.

Men dessa planer ändrades snabbt…

När jag efter duschen skulle prata så fick jag panik. Jag kunde inte längre forma ord med munnen? Det var bara massa löjliga läten som kom fram? Jag var vid fullt medvetande och kämpade för att få fram något vettigt. Efter ca en kvart kom ord efter ord sakta tillbaka, snart kunde jag få till hela meningar.

Min första tanke var att nu var det läskiga över, så nu var det brådis till fotbollsträningen. Men efter ett telefonsamtal till sjukvårdsupplysningen så var det raka vägen in till akuten istället.

Låter ganska vettigt så här i efterhand!

De tog hand om mig direkt och jag fick åka mellan olika undersökningar hela kvällen. Och efter alla undersökningar så blev jag inskriven och uppkopplad i ett övervakningsrum.

Bättre koll än min Garmin :)

Bättre koll än min Garmin 🙂

Efter en mer avancerad magnetröntgen så konstaterades det att jag drabbats av en stroke. Läkarna hittade 3 nedslagsplatser på talcentrat i hjärnan. Efter att ha legat och tittat på en lampa i taket några dagar så är jag nu hemma på permis.

Den här tröttnade jag snabbt på

Den här tröttnade jag snabbt på

Ska tillbaka imorgon bitti för att få en slang ner i matstrupen. Självklart får jag den värre varianten på ultraljudsundersökningen. Inget jag längtar efter direkt! De ska kontrollera hjärtat för att de misstänker något med förmaket… Det positiva är att jag mår bra efter omständigheterna och troligtvis snart kan få springa igen…