Ett kort långpass var lagom

mars 13, 2016 1 Av Loparjanne

123

Målet för dagens träning var att komma upp i mer än 10 km och det kändes inte allt för tufft för att fixa. När hörlurarna hade kopplat upp sig mot mobilen och GPS:n hittat alla satelliter så startade jag dagens löppass. Musiken från hörlurarna bidrar till att det går lite lättare att ta sig framåt. Man ska heller inte underskatta den positiva effekten av att slippa höra sig själv flåsa så där tungt som det låter just nu… Lyssnar jag på det flåset så brukar jag höra en röst inom mig som säger LÅT STACKARN VARA NU!

Sprang runt Råstasjön där flera sällskap av fågelskådare hade samlats i stora klungor. De här ornitologerna tog verkligen upp hela gångvägen och vägrade att flytta på sig när jag kom flåsande. De tyckte väl inte att det fanns någon anledning att anstränga sig för den här högst vanliga arten av ”trött joggare”.  Visste inte om jag skulle ge någon av dem en vinge för att läxa upp dem i kunskap hur man tar hänsyn till andra. Men efter en kort ordväxling med en av ”skatorna” i sällskapet valde jag att inte stanna till och näbba emot.

Passerade Solna och via Tuletorget sprang jag ner Vackra vägen och tog ett varv runt Lötsjön innan jag sprang hem mot Ursvik igen.

Kom upp i distansen 12,74 km och det är jag nöjd med den här sköna söndagen. Om jag har hälsan och allt går som jag vill så kommer jag att öka på den distansen en del till nästa helg. Anledningen till det är att jag vet vad som krävs av mig för att klara av det där kommande loppet som är på dryga 4 mil och snart står för dörren.