LCHF, är det bra för mig?

april 21, 2013 14 Av Loparjanne

LCHF

Idag är det sjätte dagen i min test av LCHF. Varför utsätter jag mig då för detta? Jo, jag kände att jag ville få en förändring av kosten och kanske lätta några kilo inför maran… Jag är själv totalt grön inom det här med ”mat-bokstavskombinationer” och visst hade och har jag funderingar och tvivel på effekterna.

  • Orkar man träna ordentligt
  • Vad är det för mat som gäller
  • Hur kommer jag att må under testen

Nu har jag bara börjat testen, men det fanns funderingar på att kapitulera redan under tredje dagens löppass. Ändå sprang jag då bara 8 km i lugnt tempo den dagen. Hela kroppen skrek och jag kände mig helt tom på energi. På fjärde dagen kom febern och kranen öppnade sig i öppet läge. Ja, antalet näsdukarna började alltså att minska i rasande fart… Ja, ni fattar!

Var det så tungt att springa för att jag hade något i kroppen? Eller var det minskad motståndskraft som fick mig att bli sjuk och därför… Hade det med kosten att göra?

När det gäller kosten så har jag kört hårt med att minska på kolhydraterna. Äter ca 20-30 g/om dagen. Kan lova att jag har varit sugen på lasagne sen den första dagen det här startade. Det är inte heller en överdrift att mixad blomkål, broccoli och diverse andra ovanjordsgrönsaker redan står mig upp i halsen. Det jobbigaste är nog ändå frukosten, där måste jag lära mig mer än bara äggomelett. Men jag hittar hela tiden nya recept för att få lite variation på kosten så det ska nog fungera.

I morgon blir det lasagne på LCHF-vis med zucchini istället för pastaplattorna… Hoppas mycket på den!

Återkommer i senare inlägg med info om hur det går. Känner inte att jag har märkt hur min kropp reagerar på det här med LCHF än. Men oavsett hur det nu går så ser jag mig själv pastaladda inför Stockholm Marathon.

Någon annan som kör eller har kört efter LCHF och samtidigt tränat, vad tycker ni?