Majstorovic hyllar Lorentzson

september 22, 2012 0 Av Loparjanne

Landslagsbacken Daniel Majstorovic var tillbaka på planen när AIK besegrade Djurgården i det sista derbyt på Råsunda. Efter matchen hyllade han kollegan Martin Lorentzson.

För sju månader sedan slet den 35-årige Daniel Majstorovic av sitt korsband under Sveriges landslagssamling i Kroatien. Det gjorde att han missade vårsäsongen med sin skotska klubb Celtic och sedan även EM-slutspelet i Polen och Ukraina. I början av sommaren valde AIK att signa mittbacken trots att han fortfarande inte var tillbaka från sin knäskada.

I sin comeback i allsvenskan i fotboll, den här gången iklädd AIK-tröjan, imponerade Majstorovic med sitt kloka försvarsspel när Solnaklubben vann det sista derbyt på anrika Råsunda med hela 3-0 över rivalen Djurgården. Att han inte spelat en match på väldigt lång tid gick inte att se, utan ”Majsan” dominerade i vanlig ordning luftrummet och spelade även lugnt och vårdat när han byggde upp AIK:s anfallsspel från backlinjen.

Han berättade efter matchen att han var lycklig att han var tillbaka i match igen, dessutom passade han att hylla högerback Martin Lorentzson som återigen gjorde en stark insats. Enligt 35-årige Majstorovic är Lorentzson definitivt en man för landslaget – med tanke på att Sverige haft problem på högerbacksplatsen är kanske inte alla odds så låga att 28-åringen får chansen snart.