Mitt hjärta slår

Då har jag varit ute och sprungit milen i Ursvik. Tänkte också se om jag kunde få reda på min maxpuls på dagens pass.
Tanken var att efter ca 3 km så skulle jag pressa mig ordentligt på en sträcka över en äng… Vid grillplatsen för er som känner till spåret i Ursvik.

När jag kom fram dit så ökade jag farten och trampade på ganska bra i 300 meter, sen kom backarna och jag försökte att hålla i tempot… Men tyckte att jag gav upp för lätt?
Jag borde ha kunnat pressa mig lite till.

Jag skrev till en god vän innan att jag skulle känna blodsmak idag när jag skulle till Ursvik. Nu kom bara försmaken och den riktiga grottmänniskan visade sig inte riktigt…

Grottmänniska

När jag körde över dagens pass till datorn så visade det sig att jag haft en maxpuls på 178 vid grillplatsen. Så jag får räka det som min maxpuls nu. Trodde på över 180 innan jag gav mig ut.

Puls

Tiden på sträckan är jag däremot riktigt nöjd med 51:40 på denna tunga bana är fullt godkänt.

Har bara varit under 50 minuter 2 gånger på detta tuffa milspår.


6 comments on “Mitt hjärta slår
 1. BoelMaria skriver:

  Verkar som du är i rktigt bra form – kul! Jag var sugen på att ta mig ut och springa idag, men det regnar och blåser så jag hoppar det tror jag.

 2. Piratfarsan skriver:

  Har nog aldrig sprungit milspåret i Ursvik bara 5km? och någon längre? har jag för mig. Kommer inte ihåg det var ju ett tag sen, men jag kommer ihåg att det fanns några riktigt jä***ga backar på de rundor som jag sprang, så den tiden är inte fy skam.

 3. Anders Carlsson skriver:

  Bra jobbat Janne. Tror nog du kan lägga till några slag där på maxpulsen. Skulle tippa på 182-183. Det får inte vara för branta backar när man testar maxpulsen. Det bästa är om det lutar lite lagom en lång sträcka.

 4. MarathonJohan skriver:

  Tror du inte att du nästan behöver upp i den där riktiga blodsmaken för att verkligen ta reda på maxpuls? Det ska väl vara så att du nästan kollapsar för att vara ”helt säker”?

 5. janne skriver:

  BoelMaria: Det går framåt vilket jag är glad för. Inte ska du stanna hemma pga. vädret!

  Piratfarsan: Ja, det är några riktigt sega backar som tar ordentligt.

  Anders: Ska se om jag kan komma upp i det. Tror jag vet en bra sådan sträcka där jag ska testa sen.

  MarathonJohan: Helt rätt! Ska se om jag får med mig en sjuksköterska som är med mig nästa gång i förebyggande syfte… 🙂 Så att jag vågar lite!

 6. Snorkfröken skriver:

  Intressant att testa max-pulsen! Och du verkar vara i bra form – Det är ju tungt att springa i terräng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *