Orup-Irret: Etapp 2

januari 15, 2012 6 Av Loparjanne

Från vänster. Magnus, Emma, Paula, Tobias, jag, Åke och Miranda. Foto: Miranda

Vi var sju glada löpare som hade tagit oss till Blåsut T-bana för att springa Orup-Irret Etapp 2. Taggade irrade vi runt lite för att hitta någon parkväg som kunde ta oss i rätt rikting mot Jakobsbergs station.

Efter bara några kilometer så tvingades Miranda att bryta dagens etapp, ett knä ville inte springa vidare med henne den här dagen. Jag vet hur tufft det var för henna att avbryta… Hon är inte den som viker ner sig i första taget, så beslutet var garanterat rätt och klokt av henne.

Se nu till att vila knät nu Miranda!

Vi passerade tunnelbanestationerna Skärmarbrink och Globen, sen ner till Årstaviken fram till Liljeholmsbron, sen Långholmsgatan över Västerbron där det piskade småhagel i ansiktet. Efter att vi sprungit igenom Kungsholmen så fortsatte vi över till Karlbergs strand och efter vattnet ända till fram till Bällsta, nu ökade tempot lite eftersom vi bestämt oss för ett fikastopp på Boulevard Cafe & Conditori och visst kände vi lukten av nybryggt kaffe… Efter nästan 15 km så smakar sånt gott!

Efter att årets första semla lagt sig tillrätta i magen och kaffekoppen tömts, så var det dags att få fart på benen igen för att fixa den sista biten till Jakobsberg. Via Bromsten, Spånga och Barkarby så närmade vi oss målet. Med bara någon km kvar så stupar Emma mot marken och tankarna kom, ska vi bara bli fem stycken som tar oss hela vägen? Tur nog så gick allt bra och vi kunde alla sex springa in på Jakobsbergs station och ta en snabb bild… 4 minuter kvar innan tåget kommer!

Vi klarade det! Och hann även med tåget! (27,63 km)

Glada och knappt trötta står de uppställda för ”målfoto”

Bra jobbat alla och grattis till distansrekord Magnus!

Sen var det After-Run hemma hos Paula och Tobias som bjöd på riktigt gott att äta och dricka, med trevliga gäster också…

Tack SNÄLLA ni!