Saknade inte löpbandet idag

Det är lättare att klara av intervallpassen med trevligt sällskap… Foto: Ingmarie Nilsson.

Äntligen tillbaka i Sätrahallen, där för att försöka fixa ett intervallpass komponerat av Ingmarie. Upplägget hon hade åt oss för dagen var 3 x 400 m, 4 x 300 m, 6 x 200 m med 1 min vila mellan varje intervall. Vi som skulle hjälpa varandra att fixa det här var Ingmarie, Karin, Lennart, Fredrik och jag. Hon samlar alltid ihop ett gäng snabba löpare och så kontaktar hon mig också?

Vi startade med ca 2 km uppvärmning och några koordinationslöpningar för att få lite fart på kroppen. De första tre 400-ingarna fick mjölksyran att skölja ordentligt genom benen. Kände att jag måste hålla igen lite för att orka hela vägen. Det var skönt att sen ”bara” springa 300 meter på de nästkommande fyra intervallerna. Men ändå ville jag bara slänga mig ner på golvet och vägra gå upp igen (tankarna var att sparka som en trotsig fyraåring om något försök gjordes) då hördes en pigg stämma Nu är det dags för 200-ingar! (Kan ha varit samma person som fått mig hit…) Krafterna kom oväntat tillbaka och nu kände jag varför jag gillar det här med löpning.

Efter passet körde vi löpskolning, plankan och lite utfallssteg för att alla skulle bli riktigt utpumpade… Och jag tror att de här passen kan komma att betyda mycket inför Stockholm Marathon 2013.

Tack Ingmarie och ni andra för ett härligt pass som jag aldrig hade orkat utan er!

Foto: Ingmarie Nilsson


11 comments on “Saknade inte löpbandet idag
 1. Lennart skriver:

  Tack för idag! Det var trevligt. Det kommer bli bra det här. Jag är helt tvärsäker. Jag tycker också att vi höll ihop passet bra. I alla fall löpningen……. OK jag tappade lite på ”plankan” då jag var tvungen att vila 🙂 och grodhoppen var rätt tunga de med :-)……..

  • janne skriver:

   Tack själv! Helt klart så blir det bra det här. Vad gör en avbruten planka för löpningen? Skulle vara värre om du byggde något annat 🙂 När det gäller grodhopp så får det bli att träna dem… 🙂

 2. Ingmarie skriver:

  Tack ska du ha! Och självklart vill jag/vi ha med Löpar-Janne!!!! Alltid! 🙂

 3. Ingmarie skriver:

  Men ni får bakläxa på styrkan pojkar… 😉

 4. Cribba skriver:

  Koordinationslöpningar? Hur ser dessa ut?

 5. Niklas skriver:

  Halloj Janne! Som sagt härligt (snarlikt) foto från våra respektive inomhusträningar 😉 Tufft upplägg på intervallträning. Jag tycker det är kanon att ha tillgång till inomhusbana på vintern för att få till en del högintensiva pass. Kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *