Sjunde inseglet i januari

januari 7, 2016 0 Av Loparjanne

seventh-seal

Satt på E-4:an och höll stadigt i ratten med ett finger då rösten i högtalarna säger att det var riktigt halt där jag befann mig. När rösten tystnat tittade jag förvånat på displayen som visade -13 grader och att det var torsdagen den 7 januari 2016 idag. Även hur mycket klockan var visste den och att jag återigen hade missat lunchrasten med pannkakorna… Den där lilla ”manicken” visste också att jag just nu lyssnade på Mix Megapol där Miriam Bryant framförde ”Ett sista glas”. Tankarna på att den hade sådan stenkoll skrämde mig något. Ja, apparaten hade ju faktiskt också koll på hur långt jag skulle springa på lunchpasset när jag kom hem från arbetspasset? (7 km eftersom det var den 7:e)

Otroligt det här med tekniken!

Snart var jag hemma och det var dags för lite löpning. Efter att understället och några lager av diverse tröjor byggde upp min kropp till atletiska mått så sprang jag iväg. Jag tog mig bort mot Råstasjön och vände först när GPS:n visade distansen 3,5 kilometer.  Med lite huvudräkning hade jag kommit fram till att jag skulle komma upp till 7 kilometer om jag sprang tillbaka samma väg. Den som påstår annat än att man blir smart av löpning sitter nog chockad och undrar hur det där gick till.

Efter sju härliga kilometer så seglade jag in på gatan där jag bor och även har min brevlåda, vilket är rätt praktiskt om jag får säga det själv.