Sponsrad video – Några tips från Norge

april 27, 2012 0 Av Loparjanne

Här kommer några av de tips om tävlingar i Norge som kom in på frågan om vad grannlandet har att erbjuda.

ESPEN /Oslo:
Det er mange gode lopp i Norge. Hvis man vil ha en spektakular natur bør man prøve seg på Ultraloppet RALLARVEGSLØPET. Det er 54km første dagen og 20km den andre dagen.
http://www.kondis.no/index.php?id=4946163&showtipform=1&cat=127695

Bilder fra rallarvegsløpet tidligere: http://www.kondis.no/rekordenes-rallarvegsloep-i-bilder-ord-og-tall.4707237-127711.html

Vår mest populære 10km heter Sentrumsløpet og går neste lørdag. Vår snabbeste 10km heter Hytteplanmila og går 22 oktober. Oslo maraton med halvmaraton går i slutten av september. Alle norske løp finnes på http://db.kondis.no/ Vi har også et skogsmaraton som går i markaspår i Oslo. Det heter Nordmarka Skogsmaraton og går i Juni.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Stefan Manning /Partille:
Midnight sun har jag hört mycket gott om 🙂 Och sedan har vi högdtidsstunden i november – Bislett 🙂

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Tobias Månsson /Hässleholm:
Det finns också en del ganska spektakulära upplägg där man börjar på havsnivå eller nästintill och springer till en fjälltopp. Typ ”Motbakkelöp” som de kallas, Sauderhornet är ett sådant. Många av dem finns på Sunnmöre inte så långt från *Geiranger”. I trakten av Stryn finns också ett par spektakulära lopp. Ett är när de springer opp till Skålatornet på ca 1800 m och börjar på ca 50 m. Det går i ett naturreservat och är delvis i trappor byggda av Scherpas. Här vet jag att det är begränsat deltagarantal.

Det finns också ett Ultralopp inte så långt från Stryn där man springer runt ett fjällområde det är 70 km med möjlighet att springa halva distansen 35 km där det också finns en matstation. ”Hornindal runt” eller något i den stilen heter det. Du springer i fjällterräng hela tiden och ska bära din proviant och dryck du behöver. Du ska också springa inom ett antal checkpoints på vägen. Om jag inte minns fel menar de att man ska räkna med ca 30 timmar om det är första gången. Rekordet är på dryga tio timmar om jag inte minns fel. Kondis.no kan rekommenderas.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Anders Strömvall /Lillehammer:
Ny löpa på Birken i år tyvär,så det blir nog inte fult så mycket nerför.  Har sprungit bägge och tycker båda är väldigt bra och startar på bägge i år igen,och Rallarvägslöpet som blir första gång för mig. 🙂