Vad är ett långpass?

Passerade Råsunda (som nu ska rivas) där den sista Allsvenska fotbollsmatchen snart skulle spelas.

Skönt att äntligen få till ett långpass, vad det nu är? För mig är allt över 15 km ett långpass, till våren så lägger jag säkert på några km för att kalla det långpass, då jag förhoppningsvis är bättre tränad. Startade i Ursvik och det fick bli en spontanrunda med okänt mål. Regnet övergick i solsken och det kändes friskt att andas in Stockholmsluften. Visst, nu fnyser nog Nyström uppe i Norrlandsskogarna…

Den här byggnaden lär väl få stå kvar ett tag till

Sträckan idag slutade på 22,44 km och jag var ute i 2 tim 5 min innan jag var nöjd med söndagens träningspass…


7 comments on “Vad är ett långpass?
 1. Mats skriver:

  Helt OK som långpass den här tiden på året. Var ute i Ursvik själv och gjorde väl ett hyggligt pass, även om det var lerigt och bara en vecka sedan Frankfurt. Bäst att passa på med terränglöpning innan isen sätter stopp. Funderar lite på Tömilen annars är det ju inte så mycket kvar på säsongen.

  • janne skriver:

   Ja, man kanske skulle ta och avsluta med tömilen… Bra att du påminde mig! Hur gick det i Frankfurt?

   • Mats skriver:

    Det var helt ok. Skönt break med barnen på höstlovet. Blev ingen ”sub 3”. Rätt nära på 3.00.50, utan att vara försmädligt. Första halvan gick på 1.24 drygt och hem gick det på 1.36. Ingen ”negativ split” den här gången heller. Blev lite för stel och orkeslös sista 15 km. Får väl skylla lite på att jag haft ryggont veckan innan. Loppet är lättillgängligt, framför allt om man bor på något av hotellen nära starten.. Skoj med alla löpare runt omkring. Kan mycket väl bli ett nytt försök nästa år.

 2. Viktoria skriver:

  Allt är relativt : )

  Ditt långpass var närapå löjligt långt om man jämför med mitt!

  Mitt långpass i helgen var några vändor mellan båthytten och baren : P …inget vidare långt, men kan man tillgodoräkna sig det som ett intervallpass tro (!)

  Tur och Tack för att det finns peppande bloggar, skall försöka bräcka min runda redan imorrn : )

 3. janne skriver:

  Ett bra intervallpass med löjligt mycket vätskestopp låter det som… 😉 Tack själv för ett trevligt inlägg och lycka till i morgon! 🙂

 4. Snorkkis skriver:

  Det var helt klart ett bra långpass. Och vet du – du ser mycket mindre berörd ut på andra bilden. Praktiskt att kunna springa ett par mil för att fräsha upp sig. Eller… egentligen inte, är ju rätt jobbigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *