Xtreme Nej!

Efter en lång arbetsdag så tog jag mig till Ursvik för att sringa 5 km. Där pågick tävlingen Xtreme 15 km. Ingenting som lockade mig nu direkt. Om ni inte sprungit den förut så kan jag berätta att den är riktigt tuff.

Ursvik

Startade i ett lugnt tempo för att komma igång med andningen. Tanken var att hålla ett tempo på 5:20 min/km (tänkta farten på marathon)
Tog mig runt på 27:17 vilket blir en km-tid på 5:27 min/km så det får jag väl vara nöjd med.

Men jag kände att jag tog ut mig helt och var helt slut när jag kom i  mål efter 5 km. Inget jag hade räknat med, men håller bara benet så får det kännas hur tungt som helst!

Kanske trodde jag att formen skulle vara mer lagrad efter tre månader med alternativträning…


3 comments on “Xtreme Nej!
  1. Piratfarsan skriver:

    Ursvik 🙂 Ja där får man nått drömskt i blicken, härliga springspår där. Det är nått som jag saknat sen vi flyttade från sumpan och ut på landet, just avsaknaden av bra springspår. Men? du bor ju mitt ute på landet det måste ju finnas hur mkt ställen som helst att springa på! och jovisst finns det men skogen här är toktät och man skulle behöva machete för att kunna springa på många ställen, och det finns ju bara två håll att springa åt på ”stora” vägen. Så man hade mer valmöjligheter, spårmässigt i sumpan.

  2. Anders Carlsson skriver:

    Tror inte det är ”konditionen” det hänger på så mycket utan att dina muskler inte riktigt är redo för löpning än. Ge det lite tid.

  3. Löparn skriver:

    Kannske inte helt optimalt att löpa sig ”totalt slut” efter att inte ha sprungit på 3månader. Börja lugnt, vänj kroppen långsamt, annars är du skadad snart igen. Har du kollat om skadan är läkt? Eller är det bara känslan som säger att det håller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *