Lidingöloppet 2011

september 24, 2011 11 Av Loparjanne


Vilken dag det blev det här… Jag är så nöjd med allt!

Lämnade sängen redan kl 06:00 på morgonen, allt för att slippa stressa… Men tro inte att det blev så inte! När klockan visade på 09:45 sprang jag in på gräset utanför startfållorna, nu skulle jag bara få av överdragsklädseln och besöka en skogsdunge.

Nej, vän av lag och ordning! Ville bara lukta på blommorna…   Wink

Sprang in i startfållan och lämnade in kläderna och vidare till startlinjen, nu var det 3 min till start. Hann inte fundera på hur jag skulle lägga upp loppet, nu var det igång. De första 3 km var det rätt trångt och jag tänkte inte springa i skogen för att passera de löpare jag hade framför mig.

När det väl gick att springa på i det tempot som kändes bra så kom den där underbara känslan. Jag känner mig stark och kan öka om jag vill, men det här tempot känns kanon… Det är ett kul och omväxlande lopp att springa, med inslag av backe upp och backe ner, strandnära gångvägar och fin natur…

Och helt plötsligt är jag på upploppet och gör självklart som speakern ropar ut… Spurtar! Stoppar klockan efter mållinjen och den visar på tiden 1:16:53, min bästa tid på det här loppet var tidigare 1:20:08 från 2007.

Jag fixade alltså nytt PB på det här loppet!

Träffade en glad Andreas Lalander efter loppet, som enligt honom själv hade misslyckats med halvmaran förra lördagen. Men nu hade han fått sin revansch på sig själv. Kul och stort grattis!

Hoppas ni andra också har lyckats idag!