Stockholm Halvmarathon 2012

september 17, 2012 0 Av Loparjanne

Redo för start trots tunga ben. Här uppställd med Johan som debuterar i Stockholm Halvmara

En underbar dag med sol och ca 16 grader i luften, vädergudarna var alltså på klart bättre humör än när hela maran skulle springas i juni. Jag var tidigt inne på Kungsträdgården för att försöka att tagga till inför loppet. Suget på att tävla var det inget fel på, hade bara önskat att benen kändes lite piggare så här innan starten. Att förra helgens Ursviks All In satt kvar i varje muskeltråd kunde jag inte göra något åt nu… Därför mitt blygsamma (fega) mål för dagen på sub 1:55.

Starten går och jag ser två tjejer som är farthållare på 1:45, bestämde mig då för att sällskapa med dem första milen och sen känna av hur benen svarade på tempot. Redan efter tre kilometer så släppte jag farthållarna med en fartminskning som kändes bättre för dagen. Jag lovar att mina vader ville sänka farten mer än vad pannbenet ville. Så tempot fick nu bli en kompromiss mellan vaderna och pannbenet.

Under loppet hände det inte så mycket, därför är det här stycket ganska kort… Skönt tänker ni!

Passerade senare mållinjen på tiden 1:49:26 med blandade känslor, men efter att ha pratat med några vänner och trevliga bloggläsare (nya vänner), så var jag nog ganska nöjd trots allt.

En medalj och lite återhämtning i en plastpåse… Check!

Efter målgång gick jag till Vickan och väntade in Johan som fixat nytt pers från Göteborgsvarvet med 4 min. Stort GRATTIS Johan! Nu ska jag få honom att springa det ”riktiga” loppet här i Stockholm också…

En bra mötesplats som fungerat sedan 1884 har jag hört, fungerade bra även 2012…

Avslutade senare kvällen på Charlies Place som var nyrenoverat dagen till ära… Om någon undrar så kan jag bekräfta att jag var fullständigt nöjd kl. 02:00, det var då någon gång som jag landade i sängen och bara några sekunder senare drömde jag om nya tävlingar.

Tack alla inblandade för den här dagen och även fortsättningen på den…