Trosa stadslopp 2012

juli 2, 2012 1 Av Loparjanne

Så här i efterhand är jag glad att Stadsloppet i Trosa är ett guldkorn i tävlingskalendern. För helt ärligt så var jag inte särskilt sugen på att tävla på så kort distans som 8,9 km. Men jag ville njuta av den fest och härliga stämning som staden vid världens ände alltid bjuder på. Ett telefonsamtal på vägen ut avslöjade att min syster Anette och hennes man Uffe tänkte komma och titta. Första tanken var kul med lite support. Den andra tanken var… Shit! Nu måste jag ju kämpa!

Då var det dags om några minuter…  Foto: Anette Möllergren

Vädret var perfekt för löpning 15 grader och märkligt nog inget regn? Startade i 4:30-tempo och klarade av att hålla det i 5 km, tappade sen lite på farten men lyckades hålla i bättre än vad jag hade trott innan. Banan är ganska snäll i Trosa, när det gått uppför så är det nästan alltid en skön utförslöpning som väntar… Och som alltid är det mycket fest i stugorna efter vägen, där vädrade luktsinnet grillat och diverse maltdrycker…

Tuffar på som en gammal Volvo 740

Efter att ha passerat publikhavet inne i centrum så skickade benen signaler till hjärnan om en markant fartminskning, tur nog så svarade pannbenet NEJ på den förfrågan. Det blev väl ingen rykande spurt på slutet men när jag passerade mållinjen på 41:30 så kändes det riktigt bra. Konstaterade efter ett tag att jag slagit PB på stadloppet med 19 sekunder från 2008. Se målgången här…

Jan tar en banan efter loppet…  Foto: Anette Möllergren

Efter lite småprat med supporterskaran så dyker ett bekant ansikte upp, det är Caroline som spurtat in på tiden 42:52 och man såg på henne att hon var helnöjd med loppet. Stort grattis till dig!

Två nöjda löpare tackar Trosa för en underbar kväll! Foto: Ulf

Nu väntade dagens långa distans… Klev in i bilen halv elva och startade bilfärden från Trosa till landet, var ganska trött när jag parkerade utanför stugan strax efter två på natten. Jag hann knappt landa på kudden innan jag somnade..