Vasastafetten 2013

augusti 26, 2013 0 Av Loparjanne

Innan_StartOmbytt och klar för att åka till Evertsberg.

Nu var det åter dags att springa ”aldrig mera sträckan” på Vasastafetten, den sträcka jag menar är mellan Evertsberg och Oxberg. Distansen är 15,1 km och efter de första 4 km som är lättlöpta så börjar själva loppet. Nu kommer backarna som tycks tävla mot varandra om att vara brantast, segast och __________ här får ni själva fylla i det fulaste ord ni kan.

När jag kommer fram till Evertsberg så är det en nervös väntan på växling. Det var Magnus som närmade sig i snabb fart, förvarningen visade att han nu bara var 1 km bort. Jag ställde mig i växlingszonen för att inte vara den som klantade till det för laget. Det är alltid lite pirrigt när man är en del i ett lag och inte bara ställer till det för sig själv.

VaxlingEfter lite armbrytning så var växlingen genomförd… Foto: Inger Jönsson

Nu var det min tur att vara där ute i skogen och slita. Jag klättrade upp för den ena backen efter den andra. Tänkte att snart måste jag ju nå toppen, men jag hann inte tänka tanken klart innan nästa backe kom… Det var en otroligt skön dag med 25 grader i skuggan och då det inte fanns mycket till skugga där ute så fick man jobba på i hettan.

Efter målgång så satt… ja eller mer ärligt låg vi och åt pizza i gräset nära målet i Mora. Efter att ha tryckt i oss allt onyttigt så gick vi bort för att vänta in Johan som hade sista sträckan och snart var på gång mot mål. Med tunga magar så försökte vi hänga med honom så gott vi kunde de sista 100 meter som var kvar av årets Vasastafett för laget Björka Fäbodlag och Kaléns.

MalgangMot texten ”I fäders spår för framtids segrar”. Foto: Inger Jönsson

Och sen var det ju självklart att gruppfotot skulle tas vid Gustav Vasa. Som av någon anledning vände oss ryggen den här gången… Han kanske börjar att tröttna på alla lagbilder där?

GruppfotoVi tog oss från Sälen till Mora och alla kämpade på bra för att vi skulle ta oss hela vägen.

Laget som kämpade var: (sorterade efter startordning i loppet)

Kjell Kalén
Fredrik Kalén
Magnus Thillberg
Magnus Gelinder
Jan Westberg
Lars Kalén
Susanna Kalén
Christina Claesson-Kalén
Kicki Westberg
Johan Rombin

Vi avlutade kvällen hemma hos Magnus och Inger som såg till att vi fick en riktigt härlig kväll med trevligt sällskap.

Tack alla löpare, Chaufförer och självklart också till hejarklacken (Ttt) som var på plats!